Autoverzekeringen vergelijken en overstappen

Autoverzekeringen vergelijken en overstappen?

Hoe lang ben jij al in slaap gesust

Slapen achter het stuur is eigenlijk iets wat je nooit zou moeten doen. Dat geldt voor autorijden maar dat geldt ook voor verzekerd zijn. Toch is dit een risico wat heel veel mensen lopen. Je sloot destijds toen je net je eerste autootje aanschafte een verzekering afsloot, en die verander je nu iedere keer wanneer je een nieuwe auto koopt. Toch is het goed om te kijken of je niet toevallig minder kan gaan betalen voor dezelfde verzekering. Het is, kortom, tijd voor autoverzekeringen – vergelijken dit kan je bijvoorbeeld doen op overstappen.nl.

Als jij je coulance niet wil verspillen

Autorijden is op zich al duur genoeg. Het is dan ook een goed idee om niet te veel te betalen voor je autoverzekering. Wanneer jij al sinds jaren vaste klant bent bij een verzekeringsmaatschappij is de kans klein dat jouw trouw wordt beloond in de vorm van een korting. Laat je niet voor de gek houden; jouw no-claim is geen coulance van je verzekeraar. No-claim is namelijk iets waar je gewoon standaard recht op hebt als verzekerde bij een autoverzekeraar. Die neem je dus met je mee wanneer je naar een andere verzekeraar gaat.

De kleine lettertjes bij een aanbod

Ga jij vergelijken hoe je kan besparen op je autoverzekering, dan is het heel verstandig om op een aantal zaken te letten. Eén van die zaken is het actietarief wat je op de tv hebt gezien. Je kent de reclames wel waarin jij wordt aangezet om van verzekeraar te veranderen omdat je bij een ander tot honderden euro’s per jaar kan besparen. Dat is natuurlijk een leuk verhaal, maar de vraag is of het ook wel klopt. Vaak wil men je dan namelijk een lagere verzekeringsvorm aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een WA-plus pakket in plaats van een Allrisk pakket omdat je auto eigenlijk al wat ouder is. Dat is een keuze die je bij je huidige verzekeraar ook nog wel kan maken. Het kan ook zijn dat een korting samengaat met een hoger eigen risico. Jij wil niet na een overstap voor hogere kosten komen te staan. Het is dan ook goed om op te letten wat de kleine lettertjes zijn bij een interessant aanbod.

Kan jij verzekeringen vergelijken

Het vergelijken van autoverzekeringen is iets wat heel gemakkelijk lijkt maar wat in de praktijk zomaar lastig zou kunnen uitpakken. Het is dan ook goed om voordat je gaat overstappen naar een andere autoverzekeraar eerst wat zaken goed te bekijken. Op een website zal je doorgaans weinig verder komen, en bij een aantal verzekeraars je premie berekenen is een zaak waar je flink wat uurtjes mee zoet zal zijn. Wanneer jij daar geen zin in hebt is het wellicht goed om het vergelijken van een autoverzekering uit handen te geven aan de experts.

Laat een ander het rekenwerk doen

Wanneer jij autoverzekeringen wil gaan vergelijken terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt is het verstandig om dit door een ander te laten doen. Kies in dat geval voor een onpartijdige persoon die niet aan een bepaalde verzekeraar verbonden is. Door het invullen van gegevens op een vergelijkingssite kan worden berekend wie voor jou de beste verzekeraar is. Je zal een aantal gegevens als kenteken, aantal kilometers wat je rijdt op jaarbasis, no-claim percentage en soort verzekering (WA, WA-plus of Allrisk) moeten invullen. Daarna rolt daar voor jou de beste verzekeraar tegen de laagste prijs uit.

De overstap naar een ander regelen

Wil jij na het vergelijken op overstappen.nl, overstappen naar een andere verzekeraar; dan is het een goed idee om dit door een ander te laten regelen. Via vergelijkingssites kan dit worden geregeld voor jou zodat jij enkel je nieuwe groene kaart in ontvangst hoeft te nemen. Daarna begin je gelijk met besparen; prettig geregeld voor jou.