Autoverzekeringen – vergelijken voor jouw situatie

Autoverzekeringen – vergelijken voor jouw situatie

Omdat iedere automobilist anders is

Zoveel mensen, zoveel wensen. Het is een bekende uitspraak en een waarheid als een koe. Geen twee automobilisten zijn hetzelfde en hun rijstijl is dat evenmin. De opleiding en rijstijl is bij niemand hetzelfde. Is het dan niet vreemd wanneer je bedenkt dat al die verschillende mensen wel eenzelfde autoverzekering hebben? Wanneer jij het gevoel hebt dat je teveel betaalt voor jouw autoverzekering is het goed om te gaan autoverzekeringen – vergelijken (autoverzekering.nl). Jij hoeft immers niet te betalen voor het rijgedrag van je medeweggebruikers.

Veel nieuwe verzekeraars op de markt

Ga je nu kijken naar wat er te krijgen is op het gebied van autoverzekeringen en vergelijk je dat met vroeger, dan kom je er al snel achter dat er eigenlijk heel veel veranderd is. Er lijken dagelijks nieuwe autoverzekeraars bij te komen, en die richten zich doorgaans op speciale doelgroepen. Wanneer jij tot een bepaalde doelgroep behoord is het dan ook een goed idee om eens te kijken of daar een voordeel mee te behalen valt.

  • Hoogopgeleiden.
    Heb jij een hbo of universitaire opleiding gevolgd; dan val je onder de doelgroep hoogopgeleiden. Speciaal voor die verzekerden zijn er verzekeraars actief die hun verzekeringen tegen een lager tarief aanbieden. Dat doen ze omdat hoger opgeleiden er vaak een betere rijstijl op nahouden. Ze zullen minder snel appen achter het stuur op hun mobieltje en denken beter na in het verkeer. Dat levert een verzekeraar minder uitkeringen op en dat voordeel berekenen ze aan jou door.
  • Werknemers in bepaalde beroepsgroepen. Ben jij werkzaam in een bepaalde beroepsgroep zoals ambtenaar of verpleegkundige? Dan is de kans groot dat er een autoverzekeraar is die jouw korting geeft op je verzekeringspremie. Er is dan sprake van een samenwerkingsverband met de vakbond en de werkgevers waardoor de medewerkers korting kunnen krijgen door middel van een collectiviteit.
  • Bereidheid om apps te installeren. Ben jij bereid om bepaalde apps te installeren op je telefoon waardoor je bijvoorbeeld niet gebeld kan worden en niet kan bellen in de auto? In dat geval zijn er steeds meer verzekeraars die jou een korting aanbieden op hun verzekeringspolis. Je rijdt veiliger en zal daardoor minder vaak schade claimen bij jouw verzekeraar.
  • Gebruikers van WhatsApp. Eigenlijk gebruiken de meeste smartphonebezitters WhatsApp. Dit is een systeem wat je gemakkelijk kan inzetten om de verzekeringszaken voor je auto te regelen. Je zorgt er dan voor dat jouw verzekeraar minder hoge kosten hoeft te maken aan de administratie en dat zie je terug in een lagere premie. Ben je handig met internet, dan heeft dat dus zo zijn voordelen voor jou.

Doe er je voordeel mee

Val jij onder deze doelgroepen, dan is het een goed idee om er je voordeel mee te doen. Ook wanneer je denkt dat je om een willekeurige andere reden korting kan krijgen van jouw verzekeraar is het een goed idee om te vergelijken op autoverzekering.nl of je korting kan krijgen op de premie van jouw autoverzekeraar. Je zou natuurlijk zelf kunnen gaan kijken of je ergens anders jouw auto goedkoper kan verzekeren. Je kan echter ook gebruik maken van een vergelijkingswebsite bijvoorbeeld autoverzekering.nl waar een onafhankelijke partij vergelijkt wat voor jou de goedkoopste manier is om je auto te verzekeren. Door het invullen van een aantal vragen omtrent jouw wensen voor een autoverzekering en feiten over je rijgedrag kom je tot een weloverwogen advies. Wanneer dan blijkt dat jij goedkoper kan gaan rijden kan er actie worden ondernomen. Met een beetje geluk neemt men jou de rompslomp betreffende de overstap uit handen. Jij hebt hierdoor maandelijks een stuk voordeel. Dat maakt autorijden gelijk wat minder duur.