Chocolade Fontein Tips & Trucs

Chocolade Fontein Tips & Trucs

Of u nu een grote mooie commerciële chocoladefontein of een schattige kleine chocoladefontein gebruikt, ze werken allemaal in principe hetzelfde (tenminste de chocoladefonteinen). Als je een pompstijlfontein hebt, in plaats van een chocoladefontein (augurkschroef), is mijn sympathie … chocolade typisch verstopt in de kleine plastic buis en het is meestal een ramp. Maak je geen zorgen, de overgrote meerderheid van chocoladefonteinen heeft de veel superieure auger-stijl.

Kies de locatie waar u de chocoladefontein zorgvuldig opzet.

Kies een locatie weg van airconditioningskanalen, schommeldeuren, dansvloeren, buitendeuren, enz. Als u bij een faciliteit bent die bepaalt waar u moet opstellen, wees assertief als de locatie slecht is. Het zal het evenement ruïneren. Direct onder A / C-buizen zijn verschrikkelijk, aangezien de koude lucht de chocolade daadwerkelijk zal afkoelen en het zal beginnen te verharden en zal verschrikkelijk stromen.
Gebruik nooit een chocoladefontein buitenshuis.

Ik weet dat je verleid bent, maar neem mijn woord daarvoor. Gebruik geen chocoladefontein buitenshuis. Er is niets erger dan een windwind die de chocolade over jou en je gasten blaast. Of misschien kan de onverwachte regenworm een ​​demper opwerpen, het zal zeker de chocolade veroorzaken (onthoud dat water en chocolade niet worden gemengd). En als er geen wind of regen is, is er sprake van insecten. Oh ja, ze houden ook van chocolade.

Zet altijd je chocoladefontein op een stevige tafel op.

Leveling van uw chocoladefontein is een heel eenvoudige taak die een minuut of twee duurt. De meeste fonteinen komen niet op een niveau, dus ga naar gamma of formido (of uw lokale bouwmarkt) en haal een beetje 6-8 cm op. Ze kosten een paar dollar, en het geld is goed uitgegeven. Denk niet dat je het kan “oog”, je kan het niet. Voordat chocolade in de fontein zit, leg het niveau over de rand van de fontein. Pas de voeten aan, zodat de fontein gelijk is. Herhaal met het niveau aan verschillende kanten van de kom. Hoe nauwkeuriger je bent, hoe beter de stroom van de chocolade. Een niveaufontein laat de chocolade gelijkmatig over de gehele fontein stromen, zodat iedereen bijwonen, zegt “ooh en awh.” Een  fontein zal iedereen zeggen, “ugh.”

Overweeg het smelten van de chocolade voor de functie en vervoeren / opslaan in de kuipjes (of containers) in een koeler.
Chocolade verhardt niet tot het in temperatuur druppelt tot ongeveer 70-72 ° F. Door de gesmolten chocolade in de kuipjes in een koeler (plastic of Styrofoam) te plaatsen, wordt u uit de buitentemperatuur geïsoleerd, het blijft enkele uren warm en in vloeibare toestand. Als u geen keukenfaciliteiten heeft op het evenement, bent u klaar wanneer u naar het evenement komt en bereid bent u meer chocolade toe te voegen. Zelfs als de functie op uw huis of bedrijf is, kan de koeler direct onder de tafel worden opgeslagen en u en uw chocolade zijn klaar.

Voor verhit de chocoladefontein altijd voordat u de chocolade toevoegt.

Als de kamer koud is, zal de metalen kom en tiers ook koud zijn en wanneer de chocolade wordt gegoten, kan het verharden en niet goed stromen.

Alle augerstijlchocoladefonteinen hebben hetzelfde inherente probleem dat de lucht wordt gevangen in de augerbuis.

Alles gaat goed, iedereen houdt van de chocoladefontein, de chocolade is heerlijk en na een tijdje stopt de fontein goed. Meer dan waarschijnlijk, moet u ook nog meer chocolade toevoegen, of uw fontein is in de augerbuis gevangen in de augerbuis, waardoor de chocolade ongelijk of open gaat.

Schakel de auger uit voor ongeveer 10-15 seconden.

Naarmate de chocolade van binnen in de kombuis terug in de kom komt, ziet u waarschijnlijk luchtbellen die uit de chocolade springen.

Zet de fontein weer aan en het probleem moet genezen worden.

Als dat het probleem niet helpt, moet u ervoor zorgen dat u de fontein heeft geliquideerd en niet onder een ventilatieventiel of buiten in de wind ligt.

Wees altijd voorbereid!

Test je chocoladefontein voordat je de chocolade erin zet, om ervoor te zorgen dat het goed werkt. Breng (of heb) veel papieren handdoeken, sponsen, flexibele plastic komspatel of rubberspatel, extra Just Melt It !, Opslagbakken voor overblijfselen (Just Melt It! Tubs zijn perfect voor dit). Draag een schort, zodat je geen chocolade over jezelf krijgt. En heb een haardroger en een verlengsnoer handig … dit kan heel handig zijn voor het evenement om de koude fonteincomponenten snel op te warmen of na de functie een geharde chocolade in de fontein te smelten.
Laat het elektriciteitssnoer niet blootstaan ​​voor mensen om over te gaan.

Als u ooit een gemorste chocoladefontein hoeft op te ruimen, maakt u deze fout niet tweemaal. Murphy’s wet garandeert dat iemand over het blootgestelde koord of een ander obstakel zal gaan en over de fontein of de tafel waar hij op zit, klopt.

Doe geen kruimels of natte producten in de fontein.
Ik weet dat ik hier te veel over praat, maar het moet gezegd worden. Natte artikelen zullen ervoor zorgen dat de chocolade grijpt en gekruimelde voorwerpen de chocolade verontreinigen.
Laat nooit een fontein onbewaakt achter met huisdieren (honden en katten), kinderen of bedwelmde volwassenen.

Veel mensen weten niet dat chocolade absoluut gif is voor honden. Of zou je je kunnen voorstellen dat het kleine potje het in poten stroomt en speelt in het vloeiende gordijn van chocolade (hoe schattig is dat?). Of verlaten jonge kinderen op een verjaardagsfeest zonder volwassen toezicht? Het ergste van alles is dat een groep dronken volwassenen een beetje gek worden met chocolade.

Een eenvoudige oplossing is om iemand (het verantwoordelijke kind) toe te wijzen aan de ‘beschermheer van de fontein’. Als u de gastheer of gastvrouw bent, kunt u wellicht niet voldoende aandacht besteden aan de taak. Ik beloof je, Chocoholics zal deze verantwoordelijkheid koesteren. Ze kunnen aantonen hoe om dingen te dip, mensen te vertellen om een ​​bord te gebruiken om druppels te vermijden of mensen te herinneren om de fontein niet te verdubbelen of uit te schakelen wanneer iemand de aardbei van de spies valt en die persoon absoluut die chocolade doordrenkt moet hebben . Het hebben van een begeleider bij de fontein is een heel slim idee. Ik heb verhalen gehoord van onze commerciële klanten van “Kids Gone Wild” bij een Bar Mitzvah en dronken volwassenen bij een bruiloft die hun koppen onder de fontein probeerde om de chocolade te drinken.

Het moeilijkste van een chocoladefontein is de opruiming.

Chocolade fontein aanbieders hebben zelden de mogelijkheid om hun fonteinen op locatie te reinigen. Als u geen plaats heeft om de fontein schoon te maken, breng een paar grote plastic vuilniszakken om de lege (maar onrein) fontein in te brengen voor thuis of naar de keuken. Je kan niet geloven hoeveel chocolade een lege fontein er nog steeds op heeft … en het kan een puinhoop maken.

Laat de chocolade niet achter in de fontein nadat u klaar bent.

Wanneer het afkoelt, zal het verharden. Als iemand met een geharde chocolade in de fontein op de auger draait, kan het de motor mogelijk uitbranden. Als u chocolade in de fontein verlaat en het verhardt, schakel dan alleen het verwarmingselement in om de chocolade te smelten. Dan, met behulp van een haardroger, schiet warme lucht op de tiers en auger buis om de chocolade te smelten, de auger vrij te maken en de tierset uit de chocolade te zetten. Zelfs als de chocolade verhard is en u het opnieuw heeft gesmolten, is het nog steeds goed en kan u terug gieten in een Just Melt It! bad of opslag container voor toekomstig gebruik.