De pracht van Kroatië

Kroatië staat bekend om zijn prachtige azuurblauwe zee. Het land heeft echter nog veel meer te bieden dan de zee alleen. De mooie stranden baaien maken daar zeker ook onderdeel van uit. De grillige kustlijnen maken het tot een sprookjesachtig land, waarin de zon en een aangename temperatuur een belangrijke plek innemen. Het is mede daarom ook ideaal om te kamperen in Kroatië, midden in de prachtige natuur.
Zeilen in Kroatië
Zeilen in KroatiëKroatië bestaat uit veel eilanden en daarom is het ook de perfecte bestemming voor iedereen die van zeilen houdt. Er kan vaak onder een strakblauwe hemel gezeild worden. Tijdens het zeilen kun je onder andere dolfijnen tegen komen. De kleine restaurantjes bij idyllische haventjes maken het land erg populair onder zeilers. Vis- en vleesgerechten zijn erg populair in het land. Natuurlijk gaat dit gecombineerd met Mediterrane en Balkan invloeden.

Culturele uitstapjes in Kroatië
Kroatië is naast een kampeerland ook een land waarin veel culturele uitstapjes gemaakt kunnen worden. Split en Dubrovnik zijn echte aanraders. In Split kan bijvoorbeeld het Diocletianus Paleis bezocht worden. Het is één van de meest populaire bezienswaardigheden van Kroatië. Maar ook het amfitheater in Pula en de Eufrasiusbasiliek in Porec zijn een bezoek meer dan waard. Leuk om te weten is dat de vulpen en de stropdas in Kroatië zijn uitgevonden.
Breng een bezoek aan een nationaal park in Kroatië
Naast veel historische stadjes in Kroatië, wordt het land ook gekenmerkt door watervallen. In Nationaal Park Plitvicemeren zijn diverse watervallen te vinden. Nationaal Park Velebit is erg populair, vanwege de wolven en beren die er in dit park te vinden zijn. Het is daarom ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan één van de vele nationale parken die het land rijk is.