“De Tinder onder de travel apps” belooft de planning voor je volgende city trip binnen een minuut gregeld te hebben.

GoDiscover

“De Tinder onder de travel apps” belooft de planning voor je volgende city trip binnen een minuut gregeld te hebben.

Wat is GoDiscover?
Je hebt mensen (ik reken mezelf tot deze groep) die het heerlijk vinden om een stedentrip vantevoren helemaal uit te zoeken. Onderzoek doen, reisgidsen lezen, recensies checken, via Streetview al door de stad lopen, etc. Je hebt ook mensen die dat teveel moeite vinden, of die juist veel spontaner aangelegd zijn. Zij geven er de voorkeur aan om naar een stad te gaan en ter plekke beslissen wat er te zien en te doen is. Voor deze doelgroep is GoDiscover ontworpen.

Hoe werkt GoDiscover?
Slovaak Lukáš Imrich is de bedenker van GoDiscover, dat nu net uit is voor Android-toestellen. De app werkt simpel en intuitief. Je geeft aan waar je je bevindt en de app presenteert je suggesties van bezienswaardigheden in die stad. Lijkt de suggestie je iets? Dan klik je op het “hartje”. Geen interessen die suggestie? Dan klik je het weg. Net zoals je op Tinder bezig bent.

Vervolgens krijg je te zien waar precies de highlights te vinden zijn die je geselecteerd hebt. Ook zie je handige informatie met openingstijden, toegangsprijzen en reviews van mensen die er al eens geweest zijn. Deze informatie wordt uit FourSquare en Tripadvisor gehaald.

Oordeel
De app werkt snel, makkelijk en zit goed in elkaar. De foto’s zijn uitnodigend. Ik mis echter een beetje de toegevoegde waarde van de app. Het is leuk, maar het doel van de app is om snel een itinerary in elkaar te zetten.

Het zou beter zijn als GoDiscover me zou vertellen “Ga nu eerst naar dit museum dat je geselecteerd hebt. Bekijk die collectie van 10.00 tot 11.30. Daarna lunch je in die brasserie die je geliked hebt, want die zit vlakbij. Na de lunch bekijk je die kathedraal, want die ligt op de route naar dat plein dat je ook wilt zien. Vervolgens kun je op dat plein eten in het restaurant dat je ook interessant leek”.

Veelbelovend, maar nog niet af en maakt de belofte mijns inziens (nog) niet waar.