goeie reis koffer

Het kiezen van een geschikte reiskoffer

Wanneer je opzoek bent naar een koffer voor op reis, dan kan het lastig zijn om een geschikte koffer te vinden. De keuze is groot en waar moet je precies opletten bij het kopen van een koffer? Het leek ons dus handig om een handleiding te maken om het kiezen van een geschikte koffer makkelijker te maken.

De afmeting
Je begint natuurlijk bij de afmeting. De keuze voor het formaat is voornamelijk van belang voor het type reis dat je gaat maken en wat voor type reiziger jij bent. Ben je een lichte reiziger, of ga je het liefst op de manier dat je voor elke gelegenheid een nieuwe outfit bij hebt, met eventueel al je gadgets? Wanneer je gaat vliegen en slechts een aantal dagen weg bent, dan is wellicht een handbagage koffer voldoende. De afmetingen zijn hierbij wel erg belangrijk en het type reiziger die jij bent.
Het is belangrijk om te weten dat de verschillende vliegmaatschappijen een andere afmeting voor handbagage hanteren.
Hieronder een lijst van populaire vliegmaatschappijen met de daarbij behorende maximale afmeting voor handbagage (Lengte X Breedte X Hoogte).
Easyjet: 56 x 45 x 25 cm
KLM: 55 x 25 x 35 cm
Ryanair: 55 cm x 40 cm x 20 cm
Transavia: 55 cm x 35 cm x 25 cm

Materiaal
De keuze van materiaal is net zo belangrijk als de keuze voor de afmeting. De populaire materiaalsoorten waar je uit kunt kiezen:
Stevige stof: De koffers zijn van een stevige soort stof gemaakt. De stof is vrij licht, maar heeft als nadeel dat breekbare spullen minder goed beschermd zijn.
Hard plastic: De koffer is enorm hard en je spullen zijn goed beschermd, maar hard plastic is wel zwaar en hierdoor minder geschikt voor bijvoorbeeld een handbagage koffer (maximale gewicht voor handbagage varieert van 5 tot 10 kilo).
Polycarbonaat: Polycarbonaat is een uitermate populaire keuze voor koffers. Het weegt niet veel en is enorm sterk. Het nadeel van polycarbonaat is dat het materiaal meer kost en daardoor de prijs van de koffer ook iets hoger uitkomt.
Handzaamheid
Een handle, of wieltjes met een kofferstang? Wanneer je haast hebt om het vliegtuig te halen is het uitermate fijn als je koffer over wieltjes beschikt, dit kunnen er twee of vier zijn.
Het verschil tussen twee of vier wieltjes is dat je met vier wieltjes de koffer rechtop vooruit kunt duwen, bij twee wieltjes trek je de koffer achter je uit. In het geval dat je het type reiziger bent die graag alles meeneemt én je op het vliegveld vele meters moet lopen, dan kun je met een koffer zonder wieltjes al snel uitgeput zijn voordat je in het vliegtuig zit.
Design
Design lijkt niet belangrijk, maar het is belangrijker dan je zou denken. Wanneer je een koffer kiest die opvalt door zijn design, dan kun je deze makkelijker op de lopende band zien en kun je hierdoor eerder het vliegveld verlaten. Ook wil je natuurlijk als het even kan een leuk uitziende koffer.