Op vakantie met de auto

Veel mensen gaan op vakantie met de auto. Het is vaak prettig om met de auto op vakantie te gaan, want dan ben je ook mobiel op je vakantiebestemming. De auto rijdt eerst een lang stuk naar de vakantiebestemming. Daarna komt hij vaak in een bergachtige omgeving. Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je auto klaar is voor de vakantie?

De bandenspanning
De motor en de banden krijgen het meest te voortduren tijdens de lange vakantieritten. Het is dan ook belangrijk dat je deze goed checkt voor je weggaat. Tirendo legt je meer uit over de juiste bandenspanning.

Ik ga op vakantie en neem mee…
Er moet een hoop mee op vakantie. Zeker als je gaat kamperen wordt de auto volgeladen met spullen. Houd er rekening mee dat jouw auto een maximum gewicht kent. Dat staat op je kentekenbewijs, maar je kunt het ook vinden in het voertuigenregister. Vergeet niet dat er naast spullen ook mensen meerijden in de auto. Hun gewicht moet ook worden meegeteld.

Een oververhitte motor
Tijdens de vakantie kan de motor oververhit raken. Dit gebeurt meestal tijdens warme dagen in de bergen. De motor moet dan extra hard werken om de auto de helling op te krijgen. Schakel terug en rijd wat harder. Het klinkt tegenstrijdig, maar de auto verbruikt minder energie wanneer je in een lagere versnelling, sneller rijdt op een helling. Als je een wat oudere auto hebt, kan het verstandig zijn om deze even te laten nakijken voor je op vakantie gaat. Dan kunnen oude onderdelen vervangen worden en kan een oververhitte motor worden voorkomen. Lees deze tips voor wanneer het lampje van je motor begint te branden.