pretty streets

Pretty Streets App review

Pretty Streets
Fabrice Gibelin en Benoît Germond, twee Parijzenaars, houden van het al wandelend een stad ontdekken. Tijdens een stedentrip wil je in een korte tijd zoveel mogelijk zien. Daarom is het jammer dat je met je neus in een city guide gedoken zit of wéér verkeerd loopt onderweg naar de highlight van een stad. Om je schaarse tijd tijdens een city trip te optimaliseren hebben deze twee heren Pretty Streets ontwikkeld.
Logo Pretty Streets
Pretty Streets
Pretty Streets, nu nog in beta-fase maar straks beschikbaar voor IOS en Android, houdt rekening met de tijd die je hebt en je interesses. Aan deze hand van deze factoren bepaalt de app de meest optimale route langs de prettiest streets van de stad. Het doel van de app is jou de mooiste straten van de stad te laten zien en je ondertussen van highlight naar highlight te gidsen; langs monumenten, musea, parken, fonteinen, enzovoorts. Tijdens je wandeling vraagt de app om jouw evaluatie van de gekozen route. Jouw input medebepaalt de route van reizigers na jou.
Pretty Streets maakt gebruik van open data. Bijvoorbeeld uit Google Maps, maar ook van geo-locaties van geuploade foto’s: veel uploads vanaf een bepaalde geo-locatie? Dan word je daarheen genagiveergd.
Pretty Streets is gratis en zal beschikbaar worden voor de mobiele telefoon en de smartwatch. In eerste instantie richten de makers zich op Parijs. In later stadia zullen meer steden volgen.
Oordeel
Persoonlijk betwijfel ik of ik Pretty Streets zal gaan gebruiken. Het leuke van stedentrips is, voor mij, júíst het verdwalen in een stad. Zélf uitvinden wat de pretty streets zijn. Ook is het met deze app niet nodig om je in te lezen in een bestemming. Dat betekent dat ook alle voorpret van een reis wegvalt. Plus heb je met deze app veel minder de hulp van locals nodig om je weg te vinden in een stad. Minder interactie met locals die precies weten waar de hot spots van een stad te vinden zijn die niet in de reisgids staat; dat vind ik het grootste nadeel. Zodra de beta released is, laat ik mij echter graag verrassen.
Meer informatie: Pretty Streets