vakantiehuis

Szakácsi

Szakácsi In juni zijn bij alle huizen biologisch werkende septictanks geplaatst. Met behulp van bacteriën wordt het afvalwater gezuiverd. De tanks hoeven dus niet eens in de zoveel tijd te worden leeggezogen. Zaak is wel de bacteriecultuur ongestoord zijn werk te laten doen.
In de huizen ligt informatie over de werking van het systeem en de DO’S en DONTS.
Hier al enige tips:
-wees zuinig met water

-houdt u strikt aan het doseringsvoorschriften van was- en afwasmmiddel

-vermijdt alle chemische zeepstoffen
-gooi géén vaste stoffen in de afvoer, op wc papier na

Het Heuvelhuis is ingericht, nieuwe foto’s eind juli op de website. Tuin en terras zullen 15 juli gereed zijn. Daaraan is, naast onze beheerder Attilla Guba, door een groot aantal mensen van het dorp gewerkt. Het zwembad is nog onzeker: we hopen op de eerste week van augustus.
Ook de Boerderij zal op 15 juli klaar zijn, in week 28 wordt de op hout gestookte centrale verwarming aangelegd en het zuid-terrras. En de tuin zal worden afgerond. Ook hier wordt een zwembad aangelegd. We gaan ervan uit dat dat half augustus gereed is.
De verbouwing van De Buren in Szakácsi zal in het najaar van start gaan.

In de tuin van de Pastorie en de huizen aan de Kossuth ut staan diverse fruitbomen: pruimen, appels, kersen, perziken. Onze gasten kunnen uiteraard naar believen daarvan plukken.

Het restaurant zal deze zomer in Szakácsi nog niet gereed zijn, maar u kunt bij de kok thuis terecht. Op het terras aan de Petofi ut in Irota worden de maaltijden geserveerd. Dinervouchers voor de eerste zondag van uw bezoek zijn inbegrepen bij de huurprijs van de eerste week. U kunt natuurlijk ook de overige dagen terecht. Wel graag reserveren. De prijs is 2000 HUF pp (ca 8 euro) voor een driegangenmenu, inclusief water én glas wijn, bier of frisdrank en koffie of thee na. U vindt het restaurant als volgt: u gaat linksaf wanneer u het dorp uit komt. Na 2 km bent u in Irota. U bevindt zich op de Petofi ut. Op nr 100 woont de kok Marianna.
Tegenover nr 100, op de hoek met de rechtsafslaande Kossuth ut is het atelierhuis, waar u ook kunt pottenbakken: met Marianna een afspraak hiervoor maken.